Nové otvorené výzvy pre európske malé a stredné podniky

Európske malé a stredné podniky majú teraz jedinečnú príležitosť zapojiť sa do troch nových otvorených výziev – SUAVE, SUSRUR a ULTFARMS – zameraných na podporu udržateľného rastu, inovácií a rozvoja v oblastiach mestskej poľnohospodárskej výroby, cestovného ruchu v vidieckych a odľahlých oblastiach a nízkotrofického akvakultúrneho hospodárstva. Tieto výzvy ponúkajú financovanie až do výšky 100 000 € na projekt a sú otvorené pre regionálne alebo miestne orgány, ako aj pre MSP v konzorciách. S blížiacimi sa uzávierkami výziev v apríli a marci 2024 je teraz ten správny čas na predloženie návrhov a využitie príležitostí pre udržateľný rozvoj a inovácie v rámci Európy.

1. Nová grantová výzva SUAVE

Dávame vám do pozornosti novú príležitosť na predkladanie projektov. 
Výzva sa uzatvára 7. 4. 2024.
Maximálna výška financovania na projekt je 7500 €.


Zhrnutie:

Stimulácia MSP v novom reťazci hodnôt mestskej poľnohospodárskej výroby pre udržateľný rast v Európe.


Vysvetlenie:

Projekt SUAVE je zameraný na malé a stredné podniky (MSP) v Európe, ktoré pôsobia v oblasti mestskej poľnohospodárskej výroby, aby mali možnosť využiť rôzne typy podporných služieb v hodnote 1 050 000 €.


Cieľovou skupinou otvorenej výzvy na podporu financovania sú malé a stredné podniky pôsobiace v reťazci hodnôt mestskej poľnohospodárskej výroby v Európe.
Pre túto výzvu na projekty je celková suma 366 000 eur určená na nasledujúce aktivity:

  • Vzdelávanie
  • Internacionalizácia

Navštívte webovú stránku: pre ďalšie príležitosti v kaskádovom financovaní.

 

Výzva č.2 SUSRUR

Je otvorená na predkladanie návrhov. 
Výzva sa uzatvára 3. 4. 2024.
Maximálna výška financovania na projekt je 7000 €.


Zhrnutie: Smerom k UDRŽATEĽNOSTI a odolným scenárom pre malé a stredné podniky v cestovnom ruchu na VIDIEKU a v odľahlých oblastiach.


Vysvetlenie: Program INNOVATE projektu SUSRUR je zameraný na malé a stredné podniky v sektore cestovného ruchu v piatich európskych vidieckych a odľahlých oblastiach. Cieľom výzvy je podporiť až 80 malých a stredných podnikov v cestovnom ruchu pri implementácii udržateľných a inovatívnych praxí.


Ciele otvorenej výzvy č. 2:

  • Prevzatie a replikácia dobrých praxí na zvýšenie udržateľnosti MSP.
  • Podpora adopcie udržateľných praxí prostredníctvom certifikačných schém a/alebo značiek.
  • Rozvoj manažérskych zručností pre celkový výkon MSP v digitálnej a zelenej transformácii.

Navštívte webovú stránku: pre ďalšie príležitosti v kaskádovom financovaní.

 

Výzva č.3 ULTFARMS

Je otvorená na predkladanie návrhov. 
Výzva sa uzatvára 29. 3. 2024.
Maximálna výška financovania na projekt je 100 000 €.


Zhrnutie: Výzva na financovanie asociácií regiónov

Vysvetlenie: Projekt ULTFARMS hľadá projektové návrhy vedené regionálnymi alebo miestnymi orgánmi (či už len orgánmi alebo v konzorciu vedenom orgánom), aby predložili návrhy na financovanie s cieľom rozvíjať akvakultúru s nízkym trofickým stupňom vo svojich regiónoch. Aktivity, ktoré môžu byť financované, sú široké a týkajú sa rozvoja akvakultúrnych aktivít, skúmania potenciálu, angažovania miestnych aktérov a ďalších. Návrhy a schválené projekty využijú znalosti z projektu ULTFARMS a budú zdieľať vývoj a postrehy so 6 aktívnymi lokalitami zavádzajúcimi akvakultúru mušlí, rias a ústriež v morských veterných parkoch.

Navštívte webovú stránku: pre ďalšie príležitosti v kaskádovom financovaní.

V kategórii Aktuality zo dňa 16 mar. 2024.

Zostaňme v kontakte

V prípade otázok, pripomienok, návrhov nás môžete kontaktovať prostredníctvom tohto formulára, ďalšie kontaktné údaje na jednotlivých partnerov projektu za Slovensko nájdete v sekcii Kontakty.


Slovenský tím Polirural